tisdag 20 november 2018

Julfestivalen 2018

 
Det har blivit en tradition att samla författare under några dagar i början av december för att träffa sina läsare. I år är det inte mindre än ett tjugotal författare som deltar. Av dessa är det många som har en lokal anknytning, som antingen bor i regionen eller skriver med vår bygd som miljö i sina böcker.
Dessutom har vi alltid några tillresta författare.Välkommen till Årets Julfestival
Lennart Bergström
Bokhandlare


Program på entrétorget 12.00-16.00


   
Samtliga författare lördag 1 december 

Samtliga medverkande författare, som är på plats för att prata med sina läsare och signera böcker.
Klicka på författarens namn för mer information.


Fri entré. Detta program är preliminärt och ändringar förbehålls.

Tisdag 4 dec, 18.30-20.30
Bokens Afton med Lina Bengtsdotter och Christina Erikson

Lina Bengtsdotters bok Francesca kom 2:a i tävlingen Årets Bok. Det är hennes uppföljare till succédebuten Annabelle, som kom i fjol. Boken är en gripande och suggestiv kriminalroman om förlust och utsatthet. Läs mer här.

Christina Erikson, (t.h.) är deckarförfattare. Hon bokdebuterade 2014 med Morsarvet och året efter kom uppföljaren En god gärning. Din vän Forsete är den första boken i hennes nya serie spänningsböcker där människans inre hemligheter drivs upp till ytan. Läs mer här.

Lina och Christina är gäster på Bokens Afton, 4 dec, kl 18.30. Biljetter (125 kr) finns i kassan nu, endast förköp.

Vi fyller dessutom 35 år som bokhandlare...

Den 1 augusti 1983 övertog vi Jonzons Bokhandel från den legendariske bokhandlaren Arne Jonzon. Det betyder att vi i år har varit bokhandlare i Sundsvall i mer än 30 år. Bokhandeln fyller dock inte mindre än 173 år, eftersom den bokhandel som blev upphov till Vängåvans Bok & Papper var J P Landins Bokhandel som startade 1 juli 1840. Entreprenören J P Landin startade också den tidning som så smånigom kommit att bli Sundsvalls Tidning. Det var en driftig man. Läs hela den brokiga historien från 1840 till 2016 genom att klicka här.


Vi firar vårt 35- och 178-åriga jubileum med en rad erbjudanden under Julfestivalen!